Orphans and Rushes at Kino Bize

 
A special thanks to Ieva Balode for getting me to screen and talk at Kino Bize, Riga, Latvia. It was a pleasure. The screening consisted of a select number of 16mm master prints, some never seen before, 100ft from my self built camera obscura, and master rushes from At One Fell Swoop and The Poorhouse Revisited.
Higins (dz.1982.) ir kanādiešu izcelsmes kino mākslinieks no Dublinas, kas savu kino un mākslinieka karjeru aizsācis 2005. gadā. Iedvesmojies no kino un vizuāliem naratīviem, viņa darbi sevī ietver dažādas analogās un digitālās tehnoloģijas un interesi par cilvēka laika un telpas uztveri. Strādājot ar dažādu izmēru analogajām kino filmām un pašrocīgi veidotām kinokamerām, Higins uzsver savu darbu veidošanas procesu kā ļoti intīmu un personisku pieredzi.
Higins ir viens no biedriem 2004. gadā izveidotajā Dublinas eksperimentālā kino biedrībā - Experimental Film Society (EFS), kā arī brīvajā laikā kopā ar draugu rīko eksperimentālus pasākumus «Open Night Cinema», kas apvieno skaņas mākslu, filmu instalācijas un improvizētas performances Dublinas pamestajos industriālo ēku rajonos. Viņa jaunākā filma «At One Fell Swoop» šobrīd ceļo pa starptautiskiem avangarda kino festivāliem un daļu no tās oriģinālajiem materiāliem Higins piedāvās apskatīt arī kinoteātrī «Kino Bize».
Thanks to all who came.




Comments